- Hovedside
- Tilbake
   

Historier 

2010-5:  Mail fra HiO jentene, "Nytt barn til ECCC "

Bildet over, Salim blir hentet i oktober 2010

Et bilde av alle barna

Hei.

Paa tirsdag hentet vi den lille gutten paa seks aar. Han heter Salim Alfan Kilongilemwna og er fodt i 2004. Moren heter Hadidja Songolo og dode i 2005. Faren dode i 2008. Salim bodde sammen med sine gamle besteforeldre som var veldig fattige. Han hadde ingen egne klaer eller eiendeler. De bodde i et veldig daarlig hus med straatak. Det var skolen som tok kontakt fordi det ikke var noen som tok ansvar for at han kom seg paa skolen. Da vi kom dit fikk vi vite at han har en storebror paa aatte aar som ikke var tilstede under vaart besok. Besteforeldrene fortalte oss at brodrene var veldig knyttet til hverandre. Det var derfor vanskelig for besteforeldrene aa la broren vaere igjen alene, men allikevel hadde de ikke noe valg paa grunn av livssituasjonen deres. De haapet virkelig at broren kunne folge etter ved en senere anledning.

Vi synes det er svaert uheldig aa skille sosken naar de bare har hverandre. Besteforeldre virket heller ikke saerlig omsorgsfulle og gutten virket forsomt baade psykisk og fysisk. De prioriterte f eks aa gaa avgaarde paa et valgmote i stedet for aa si hadet til Salim og virket likegyldige ovenfor gutten. Alt dette gjor oss veldig bekymret for broren som er igjen.

I gaar var vi paa sykehuset og fikk bekreftet at han ikke har HIV. Senere paa kvelden hadde vi farvelfest for alle barna, og der ble han introdusert for resten av gjengen. Han virker veldig glad og gled fort inn blant de andre. Han stjal fort showet med dansingen sin og fikk masse applaus. Han var stolt i de nye penklaerne han hadde faatt tidligere paa dagen.

Haaper dere kan prioritere broren til Salim hvis dere finner midler.

Det er med tungt hjerte vi sier farvel til barna i dag. Takk for at vi fikk muligheten til aa reise ned hit, det har vaert fantastisk aa vaere her. Emma gjor en fabelaktig jobb med oppdragelsen av barna. De er noe skjonne unger.

Hilsen HiO jentene.

 

 

 

 

Støttegruppen for Emma's Children Care Center - barnehjem for foreldreløse i Tanzania