Språk -    Language:

      

Oppdatert : 25. apr. 2013

0

Hovedside
1 Bakgrunn
2 Vedtekter
3 Presentasjoner
4 Driftskostnader
5 Støtte til ECCC
6 Historier
7 Firmabidrag

Månedsrapport   fra Emma 

2013

Mnd. rap. desember

Mnd. rap. november

Mnd. rap. oktober

Mnd. rap. september

Mnd. rap. august

Mnd. rap. juli

Mnd. rap. juni 

Mnd. rap. mai 

Mnd. rap. april   

Mnd. rap. mars

Mnd. rap. ferbruar

Mnd. rap. januar

2012

Mnd. rap. desember

Mnd. rap. november

Mnd. rap. oktober

Mnd. rap. september

Mnd. rap. august

Mnd. rap. juli

Mnd. rap. juni 

Mnd. rap. mai 

Mnd. rap. april   

Mnd. rap. mars

Mnd. rap. ferbruar

Mnd. rap. januar

2011

Mnd. rap. desember

Mnd. rap. november

Mnd. rap. oktober

Mnd. rap. september

Mnd. rap. august

Mnd. rap. juli

Mnd. rap. juni 

Mnd. rap. mai  

Mnd. rap. april  

Mnd. rap. mars  

Mnd. rap. februar

Mnd. rap. januar

 

Emma's Children Care Center (ECCC) er et barnehjem for foreldreløse gatebarn i Morogoro, Tanzania og har nå fått plass til 20 barn. Hjemmet ble bygget i 2003 ved hjelp av initiativtakernes egne midler og blir nå drevet ved hjelp av innsamlede midler fra frivillige bidragsytere. 

Nyheter:

Vi beklager at hjemmesiden ikke er blitt oppdatert på lenge, men det skyldes endringer på domene-verten og det tok lang tid før vi fikk gjennopprettet et alternativt oppdateringssystem. Forhåpentlig vil vi nå få oppdatert "nyhetene" som allerede er blitt gamle. 

2013-mars - ECCC feiret 10-års jubileum

I mars feiret vi 10 års vellykket drift på ECCC.  Dette måtte vi feire og Hilde Sofienlund, Else Karine Stangeland og Einar Sofienlund reiste ned og spanderte en fest på barnehjemmet. 

Bilder fra festen. 

  

På bildet over er de to jentene Janeth (venstre) og Christina (høyre), som har vært på ECCC i disse 10 årene. Benadetha i midten kom til ECCC året etter.

Emmanuel er superflink og sitter avslappet og lærer de andre relativt avansert matematikk som dere ser under. Emmanuel har akkurat kommet inn på Collage og skal studere økonomi. Han flytter dermed fra ECCC og vi kommer til å savne ham, men vi forsøker å hjelpe ham økonomisk da han virkelig har potensialet til å komme langt. 

Else Karine med dattera til Bernadetha på 1 år 

Emma på snø i Norge sommeren 2012

 

Etter nesten 10 års drift påskjønnet Else Karine Emma med en tur til Norge.  

2011-mai - Miriam og Andreas på besøk i 2 måneder 

Miriam og Andreas kom til ECCC i april og deltok i alle barnas aktiviteter. 

Andreas bygde et nytt og solid gjerde rundt eiendommen. 

Som avskjedsgave kjøpte de ei ku og bygget fjøs.  

2011-feb - Nytt bidrag fra Rainpowers ansatte 

Bildet fra lunsj med overrekkelsen den 22. feb. 2011

De ansatte hos Rainpower har igjenn hatt innsamling og aksjon blant de ansatte og hvor overskuddet gikk til ECCC. 

2010-okt - Nytt barn til ECCC (mail fra HiO jentene)

Bildet over, Salim blir hentet i oktober 2010

Et bilde av alle barna

Hei.

Paa tirsdag hentet vi den lille gutten paa seks aar. Han heter Salim Alfan Kilongilemwna og er fodt i 2004. Moren heter Hadidja Songolo og dode i 2005. Faren dode i 2008. Salim bodde sammen med sine gamle besteforeldre som var veldig fattige. Han hadde ingen egne klaer eller eiendeler. De bodde i et veldig daarlig hus med straatak. Det var skolen som tok kontakt fordi det ikke var noen som tok ansvar for at han kom seg paa skolen. Da vi kom dit fikk vi vite at han har en storebror paa aatte aar som ikke var tilstede under vaart besok. Besteforeldrene fortalte oss at brodrene var veldig knyttet til hverandre. Det var derfor vanskelig for besteforeldrene aa la broren vaere igjen alene, men allikevel hadde de ikke noe valg paa grunn av livssituasjonen deres. De haapet virkelig at broren kunne folge etter ved en senere anledning.

Vi synes det er svaert uheldig aa skille sosken naar de bare har hverandre. Besteforeldre virket heller ikke saerlig omsorgsfulle og gutten virket forsomt baade psykisk og fysisk. De prioriterte f eks aa gaa avgaarde paa et valgmote i stedet for aa si hadet til Salim og virket likegyldige ovenfor gutten. Alt dette gjor oss veldig bekymret for broren som er igjen.

I gaar var vi paa sykehuset og fikk bekreftet at han ikke har HIV. Senere paa kvelden hadde vi farvelfest for alle barna, og der ble han introdusert for resten av gjengen. Han virker veldig glad og gled fort inn blant de andre. Han stjal fort showet med dansingen sin og fikk masse applaus. Han var stolt i de nye penklaerne han hadde faatt tidligere paa dagen.

Haaper dere kan prioritere broren til Salim hvis dere finner midler.

Det er med tungt hjerte vi sier farvel til barna i dag. Takk for at vi fikk muligheten til aa reise ned hit, det har vaert fantastisk aa vaere her. Emma gjor en fabelaktig jobb med oppdragelsen av barna. De er noe skjonne unger.

Hilsen HiO jentene.

4 jenter fra høyskolen i Oslo, barnevernslinjen 

De 4 jentene Gro, Janniche, Kristine og Vilde har kommet til Kidatu og jobber nå på barnehjemmet. De har skrevet følgende e-post hjem til oss:

"Hei! Her er en liten oppdatering fra Tanzania.

Vi koser oss kjempe masse sammen med Emma og alle barna! Det er helt utrolig aa faa vaere her, alle er saa snille og gjestfrie. Vi har vaert med baade Gloria, John og Christina paa skoleavslutning, veldig goy. Vi har ogsaa besokt skolen til Janeth. Ellers gaar dagene veldig fort og er fulle av opplevelser.

Vi er blitt informert om to tilfeller her i landsbyen av barn som trenger hjelp. To brodre paa 10 og 6 aar, og ei jente paa 6 aar.

Jenta bor sammen med familien til sin onkel, som har 4 barn, hvor hans eldste datter ogsaa har et barn. Hele hans familie bor sammen i et lite rom, jenta paa 6 aar maa sove utenfor. Hun faar kun spise restene etter de andre har spist. Hun har selv kommet hele veien til senteret for aa sporre om mat og hjelp. Emma har ogsaa vaert aa besokt henne, og ser at hun har veldig behov for hjelp.

Det virker som Emma kvier seg for aa fortelle om nye barn, derfor har hun ikke fortalt deg om denne jenta enda. Dette pga. hun jenta som forlot senteret i august, og fordi hun er redd for at dette skal skje igjen.

De to brodrene er masaier, og bor sammen med sin bestemor. Emma har blitt fortalt fra flere at disse guttene ikke har det bra. Naar vi besokte masaiene ble vi spurt om vi kunne formidle denne saken videre til deg.

Siden vi har faatt mest informasjon om jenta, og Emma har besokt henne, er vaar oppfatning at hennes sak kanskje bor sees paa forst, hvis dere har mulighet og okonomi til aa ta inn flere. Emma sa det var mulighet for aa besoke baade masai guttene og hun jenta igjen hvis dere trenger noe mer informasjon. Vi har naa faatt internett, saa er tilgjengelige paa mail. Her er noen av vaare tanzanianske nummere.

Vilde - 00255 686700 335, Gro – 00255 686700 338

Hjertelig hilsen Gro, Janniche, Kristine og Vilde.

 .

2010-juni - Else Karine og Hilde besøkte ECCC    

Else Karine og Hilde var på barnehjemmet noen dager i juni mens Einar var i Dar es Salaam for å jobbe.

Lukia i dag juni 2010

Vi tok med oss alle barna ut for å spise. De fikk også hver sin brus. Dette er noe de ble veldig glad for. 

2010-mai Silje og Daniel reiser som frivillige 

Silje og Daniel kommer til ECCC 7. april og blir ut mai. Vi regner med å høre fra dem etter hvert. 

Tone på nytt besøk 

Tone skal til  Zambia for å se på et barnehjem der, men la turen innom Tanzania og ECCC og blir der ut mars. Det var en stor gjensynsglede på alle sider ved ankomst. 

Lille Stanley må ta seg av bestemor !!!

Stanleys slektninger kom en dag og fortalte at hans bestemor var veldig syk så hun klarte ikke lenger gå for å hente vann, de ville derfor ta Stanley ut av barnehjemmet for at han skulle ta seg av bestemoren sin. Emma var tvilende til dette, og jeg og, men vi måtte gi oss. Etter et par uker dro Emma for å se til ham, det viste seg da at disse slektningene hadde latt både Stanley og bestemoren gå uten mat, så dette måtte Emma ta seg av. Emma gikk etterpå til politiet for å anmelde forholdet og fikk medhold, slektningene har nå blitt pålagt å sørge for at de får mat. Så får vi håpe det hele løser seg. 

Her er SMS fra Emma: 

Hi else karine, sorry for lait answer, I was waiting to get answer from police, It was very long story to write on sms, shortly that,police says, the relatives have to give Stanley with grandma food everyday, if they will not did that, he have to go police and report. Now we have to see if they will continoue or not, and if not what police will do?

En trist historie om den lille gutten Shokoro

PS! vi tillater oss å klippe litt fra Ronjas blogg ... 

"Er den under ett år gamle gutten vi valgte bort da vi hentet Aylin. Lørdagen før jeg reiste dro vi tilbake til han med klær og mat for en måned fremover. Alvilde og Bård hadde begge gitt noen veldig små klær og disse ga vi til Shokoro. Bestemoren som tar vare på han ble veldig glad. Hun får ikke jobbet fordi hun må ta vare på den lille gutten, og der veldig fattig. Hun fortalte også historien hans. Datteren hennes hadde reist til Dar for å jobbe som housegirl som 14-15 åring. Der ble hun voldtatt av en nabo og gravid. De som hadde ansatt henne kunne ikke ha en gravid jente ansatt og sendte henne hjem til moren. Under fødselen døde den unge jenta. Ja, det er som tatt ut av en norsk-dansk roman  fra slutten 1800-tallet. Hverdagen i Afrika i dag."

Alvhilde, Ronja & Tone på ECCC  

Bilder av Ronja (til venstre) & Tone 

Nytt barn er kommet (utdrag fra Ronjas blogg)

"Forrige gang skrev jeg om at vi skulle ut og se paa to barn. Det gjorde vi samme dag. Jeg tenkte ikke det skulle vaere lett, men det var nok enda litt vanskeligere enn jeg trodde. Foerst var vi og saa paa en liten gutt paa bare ett aar. Moren hadde doedd under foedselen og hun som tok vare paa han var veldig fattig. Vi fant likevel ut at han var altfor liten. Dessuten var han veldig knyttet til hun som tok vare paa han og en ettaaring skal man jo egentlig ikke ta bort pga tilknytning. Dermed dro vi for aa se neste jente. Hun var seks aar og bodde med besteforeldre. Vi saa med en gang at besteforeldrene var kjempegamle. Bestefaren hadde saa vondt at han nesten ikke klarte aa sette seg ned engang. Vi spurte om hun ville vaere med oss og hun takket ja. Mens vi satt der etterpaa satt Emma og fikk familiehistorien. Begge foreldrene hadde doedd av HIV for to aar siden. Vi spurte om hun hadde hatt soesken. Da viste det seg at gutten som satt vedsiden av var broren. Han satt og graat! Jeg fikk skikkelig vondt inni meg. Ikke bare skulle vi velge et landsbybarn som hadde det vondt, men naa hadde vi plutselig valgt ett av to soesken. Han var ni aar gammel saa de var ganske like i alder ogsaa. Det ble toeft for alle vi som satt der og valgte. Til slutt fant Tone og jeg ut at vi ville sende en melding til Else Karine og sjekke muligheten for aa ta han med. Det ble litt for vanskelig for meg aa la et soesken bli igjen til en uviss skjebne. Aa skulle sende meldingen var ogsaa litt vanskelig. Vi ville ikke sette et daarlig eksempel ved aa toeye strikken med antall barn. Likevel er liv viktigere enn tall og eksempler og vi bestemte oss for aa sende en melding. Vi dro avgaarde med Aylin for vi visste de i Norge trengte tid paa aa bestemme seg. Jeg tilboed henne haanden og hun holdt den hele veien til barnehjemmet, i nesten en time. Jeg vet selv hvordan det er aa reise med nye folk til et fremmed sted som barn og ville at hun skulle faa foelse seg litt trygg. Om det hjalp vet jeg ikke, men hun viste baade Tone og meg tillitt veldig raskt og smilte fort. Paa kvelden fikk vi svar fra Norge. Vi fikk lov aa hente broren Vincent ogsaa! Vi ble kjempeglade alle tre og Emma dro tidlig neste morgen for aa si i fra til en slektning som kunne hente han. Samme formiddag ankom han. Sjenert, men glad. Det var en saa utrolig god foelelse aa ha han der. Det er fint aa ha soesken sammen. Det vet jeg alt om som har blitt skilt fra mine egne soesken i den alderen. Jeg maa innroemme jeg synes det var trist naar de skulle dra fra de gamle ogsaa. Det var helt tydelig at selv om de ikke alltid fikk gitt de mat var de utrolig glad i dem. Det aa ikke kunne gi barna det de trenger maa vaere veldig vondt. Naa faar i hvertfall de to et godt liv fremover med skolegang, klaer, leker og ikke minst 3 maaltider hver eneste dag. Disse to er heldige som i tillegg fikk masse kjaerlighet foer de kom til barnehjemmet". 

2009-aug - Simba har reist til Dodoma  

Simba har allerede fylt 18 år og har nå forlatt ECCC for å bo hos sin familie i Dodoma. 

2009-juli - Hilde Sofienlund på besøk hos ECCC i juni - juli

Hilde reiste for egen regning ned til ECCC i perioden 12. juni til 8 juli for å hjelpe til. Da hun kom fram sang barna "bæ bæ lille lam" som en velkomst til henne, og Hilde ble rørt. Denne sangen hadde de lært av Alvilde.

Her med alle barna og Emma.

Hilde satte i gang med å bygge opp lekeapparater med svinghuske og sklie, og dette bekoster hun selv. 

Ny sklie 

Hilde er for tiden sykepleierstudent og dette har hun allerede hatt god bruk for på ECCC. 

De store barna passer gladelig på de små, her ved Janeth og Gladness som er dattera til Emma.

2 små som har fått sin første ball. 

2009-jan - Heksedoktor plager ECCC ... les Emmas historie her ...

2009-jan - Søsknene Njelango på 4 år og Lukia på 2 år ... 

... ble hentet av Emma i nabolandsbyen i januar. Da var begge foreldrene døde og ingen kjenner historien deres siden de var innflyttere. Barna gikk bare rundt og gråt og begge var sterkt underernærte og syke av tyfus og malaria. Nabokona gav dem litt mat og hun trodde det ikke var nødvendig med mer omsorg siden hun mente de snart ville dø begge to. Takket være Emma er de nå mye bedre og har begynt å smile igjen. ... les Emmas historie ...

ECCC oppusset :

Takket være gode bidragsytere har ECCC i løpet av desember og januar pusset opp barnehjemmet, husene er malt samt at dører og vinduer er nye. 

Alvilde anbefalte ECCC å aktivere barna noe mer og dette inkluderte å installere lekeapparater. For å få dette til kjøpte vi inn ei ekstra tomt på ca 1000 m2 og nå er dette blitt en lekeplass med blant annet ei dumpehuske. 

Brita Hermansen og Else Karine har sponset ECCC med en TV  som julegave. Her er den ferdig installert, sveiset og boltet inn i støpt vegg !

2008-nov. 20 - Støtte fra Rainpower

Alvilde mottar sjekken fra Leif Thomas Holter. 

Rainpower har avholdt auksjon blant sine ansatte og samlet inn hele 62 707 kroner som de besluttet å gi uavkortet til barnehjemmet. 

Alvilde, Einar, Eva og Bjørn mottok sjekken med stor glede. Pengene skal bl.a. brukes til oppussing av barnehjemmet, lekeappater samt operasjon av Simbas vonde bein.

En stor takk til Rainpower!

2008-aug-20 - e-post 2 fra Alvilde

Hei!! Paa tide med en liten oppdatering fra Tanzania og ECCC. Det har skjedd mye siden sist jeg skreiv. Bestefaren til Justin og Janette dode for noen uker siden. De hadde et veldig godt forhold til han. Så de tar det svaert tungt. Han var ogsaa det eneste de hadde. Men Emma og jeg har stottet dem saa godt vi kan og det ser ut til at det gaar bra med dem. Simba sin beste far døde og for noen uker siden. Men han ser ikke ut til aa bry seg om det. Han suser rundt i sin egen verden og ser ikke ut til aa bry seg om noe. Men han er en veldig snill gutt. Han har et vondt ben han klager over. Doktoren sier at skal foten bli bra maa det en opperasjon til.
Vi hadde for en stund siden besok av en gutt som hadde mistet foreldrene sine. Han hadde gott halve dagen for aa komme seg hit. Han ville hore om han kunne faa bo paa senteret fordi han ikke lenger hadde noen til aa ta vare paa han. Dessverre motte vi pent avvise han fordi senteret ikke har penger nok. Det var veldig vondt for meg og Emma. Men slik er det dessverre. Veldig mange som trenger hjelp. Men vi klarer ikke aa hjelpe alle.
 Adolphina har vaert veldig dorlig i det siste. Saa jeg tok henne med til sykehus i dag. Det viser seg at hun har en slags orm i magen. Hun fikk noen tabletter som vil gjore henne frisk. 
 Ellers har barna paa senteret gjort veldig inntrykk paa meg. De har opplevd mye vondt i oppveksten men likevel klarer de seg veldig bra i hverdagen. Det ser ikke ut til at de sliter med noe spesielt. De virker veldig fornoyd og glad. Og de klarer seg veldig bra paa skolen. De liker veldig godt aa leke og er kjempe glad hver dag jeg kommer. Fotballen er snart utslitt saa jeg tenker jeg kommer til aa kjope en ny. Hoppetauene og strikkene er vel snart utslitt og men veit ikke om jeg finner det i butikkene haer. Ellers er de kjempe flinke aa tegne saa jeg har dekorert veggene paa senteret med bilder de har laget. Og de er selvsagt kjempe stolte.
 Jeg ble fortalt at etter at jeg kom til senteret har barna faatt mye storre respekt blant menneskene i byen. Fordi at jeg som hvit blir sett veldig opp til og respektert. Barna har faatt nye og flere venner pa grunn av dette. Hver dag er det noen som kommer paa besok til dem. Det gjor veldig mye med barna at de har mer respekt.
Dette var alt jeg hadde denne gangen. Jeg har det fortsatt kjempe bra og gruer meg til aa maatte forlate alle jeg har blitt glad.
 
Hilsen Alvilde

2008-juli-20 - e-post 1 fra Alvilde

Hei:) Her kommer en liten hilsen fra meg i Tanzania. Har naa vert her i en uke og jeg har det kjempe bra! Menneskene i denne byen er veldig hyggelige. Jeg blir mott med et smil og vennelighet over allt. Alle vil hilse paa den hvite (mzungo). Noen har invitert meg paa middag, andre har gitt meg ei hone, ris , poteter o.l. Veldig morsomt.
Emma er et fantastisk menneske. Hun tar veldig godt vare paa meg og er veldig opptatt av at jeg skal ha det bra, faa nok mat , hvile osv. Jeg pleier aa spise frokost og middag hos henne. Lunsjen spiser jeg paa barnehjemmet. Emma har ogsa gjort en kjempe bra jobb med barna paa senteret. De er kjempe snille, hoflige og flinke. Jeg har blitt veldig glad dem. For jeg dro fra Norge samlet jeg inn litt klaer, leker, baller o.l. Dette satte barna utrolig stor pris paa. De har takket meg flere ganger. De sang blannt annet en takke sang for meg!! Rorende! Det er utrolig godt aa se hvor mye glede de har av de lekene jeg tok med meg. De er i ekstase hver gang jeg tar de frem. Paa skolen gjor de det veldig bra. De viser stolt frem resultater fra prover, som viser svaert gode resultater. De jobber hardt men det gir og resultater. Jeg er sikker paa at disse barna vil faa et godt liv takket vaere Emma og ECCC.
 
Jeg vil rette en stor takk til Else Karine Stangeland, Einar Sofienlund og Horten Aluminium som gjor denne turen mulig for meg.
 
Helsing Alvilde

2008-juli-2 - Alvilde kommer til ECCC

Alvilde Pilskog ankom i dag 2 juli Dar es Salaam for å hjelpe til på ECCC i 3 måneder. Alvilde er utdannet barnevernspedagog og hun har tilbudt seg å jobbe gratis for ECCC i denne perioden, mens Horten Aluminium har sponset reisen hennes tur/retur Tanzania. 

På vegne av ECCC ønsker vi derfor Alvhilde velkommen og takker samtidig Horten Aluminium for støtten. 

2008-Apr-Mai 

I april-mai fikk vi igjen ordnet det slik at vi kunne besøke barnehjemmet, der sto alt bra til, men barna var naturlig nok høytidsstemte over å få besøk langveisfra, etter hvert tødde de opp og vi fikk servert sang og gjøgling. Emma hadde fått en datter uken før vi kom, et nydelig lite barn, og Emma hadde ikke mangel på villige barnevakter. Denne gangen fikk vi også hilst på Emmas ektemann, Wilson. 

Wilson, Emma og babyen (mai 2008)

På terrassen (mai 2008)

Else Karine og barna i det nye oppholdsrommet (mai 2008)

2007-des - julen

Tidlig i desember fikk ungene 4 ukers juleferie, denne gangen tenkte Emma å gjenta det hun så smått prøvde i fjor; noen av ungene drar for å besøke slektninger en ukes tid. De fleste har vonde opplevelser med sine slektninger, og en del av dem kan ikke tenke seg å treffe disse igjen, men andre har blitt så store at de klarer å takle de vonde minnene, dessuten har de også fått en annen status hos slektningene, de kan ikke lenger utsettes for vold og utnyttelse.

Men julaften skal alle være tilbake igjen og de skal feire julen stort i år; en av våre bidragsytere har gitt et stort pengebeløp for at barna skal få en skikkelig feiring, så Emma skal kjøpe inn stort av mat og brus. Alle barna får nye søndagsklær, unntatt dem som allerede har fått dette pga av andre feiringer, så det blir en fin gjeng som stiller i kirken 1. juledag. 

På vegne av ECCC ønsker vi å gi en stor takk til alle bidragsyterne. 

Konfirmasjon

I høst har to av de eldste jentene, Aldophina og Janeth, mottatt 2. Sacrament, noe som tilsvarer vår konfirmasjonsseremoni, dette var samme søndag som 2 av de yngre, Justine og Benadetha, mottok 1. Sacrament, noe jeg ikke er helt sikker på hva er, en katolikk kunne kanskje forklart meg det. Etter seremonien i kirken, hvor de fire var kledt i nye, fine klær, ble det holdt stor middag for alle barna, en fest hvor også naboene var bedt.

 

Skoleavslutning

De to eldste jentene, Lucia og Elisabeth, avsluttet i høst grunnskolen med gode resultater. Det ble avholdt en seremoni med overrekkelse av vitnesmål, og dette ble selvfølgelig feiret med påfølgende fest. Jentene fikk nye kjoler og sko og står stolte på alle bildene jeg fikk tilsendt. Vi besluttet at jentene skulle få fortsette på skole, så etter jul reiser de til Kilosa for å gå på pensjonatskole der. Kostnadene til dette er ikke stort større enn å beholde dem på barnehjemmet, skolegangen er sponset av myndighetene. For at de skal stille så godt forberedt som mulig har de fått privatundervisning fra en lærer i landsbyen de siste månedene.

----------------------  

 

 

Ramadani ble alvorlig syk

I juni fikk jeg beskjed om at Ramadhani hadde fått malaria, Alle ungene er innimellom plaget med dette, men Emma pleier få dem raskt til lege slik at de får medisin og de pleier komme seg ganske fort. Men denne gangen hjalp ikke medisinene, Ramadhani hadde fått et alvorligere anfall og ble stadig dårligere, han kastet opp alle medisiner og alt vann han drakk, og feberen gjorde ham stygt dehydrert, en dag sluttet nyrene å virke. Emma dro til lege igjen og fikk nye råd, medisiner og sterilt vann med salter og mineraler hun skulle prøve å få gitt han. I to døgn satt hun ved sengen hans og ga ham dette vannet med skje, til en morgen jeg fikk meldingen; - ”Ramadhani is better, thank God”. Det var godt å få den meldingen, jeg fryktet det værste da jeg så jeg hadde fått en melding så tidlig om morgenen.    

Vi var på ECCC besøk i desember 2006

I forbindelse med nok en tur til Tanzania fikk vi anledning til å besøke ECCC. Det å komme på besøk er alltid en stor og varm opplevelse. Det er spesielt hyggelig både å se og høre at all barna trives så godt. De fleste gjør det bra på skolen og det er flere som er de beste i klassen. Dette tar vi som et godt tegn på at ECCC fungerer etter hensikten.
  
Emma har nå med forskudd ev egne midler utvidet ECCC med både et spise og oppholdsrom samt 5 nye soverom. Det eldste barnet, Simba, er nå 17 ellers er det en gutt på 14 og fire 13-årige jenter. Det er derfor viktig å skille guttene og jentene fra hverandre i separate hus. 
 

Det nye tilbygget er nå nesten ferdig.

Gruppebilde med alle ungene, Emma Tor og Else Karine

2 nye barn & besøk på ECCC i mai 2006 
I forbindelse med en tur til Tanzania fikk jeg og Einar besøkt ECCC igjen. Det var svært hyggelig og barna var helt fantastiske. Det var hyggelig å se hvor høflige og hjelpsomme de var. 

Vi tok dem med på kafé hvor de fikk brus og mat (bildet over). Emma syntes at dette var litt dyrt men vi spanderte og det kostet hele 5 kroner for hvert barn! 

ECCC har nå bygget nytt kjøkken og spisesal se bilde over og barna deltok ivrig i arbeidet. 

Det var også gledelig at vi kunne ta inn 2 nye barn da det var 2 jenter som hadde det ille og de andre barna anbefalte at de fikk komme inn. 

Under besøket kom også lederne i den Lutherske kirken med en gave til ECCC på 36 000 TSh som var samlet inn lokalt. Dette er ekstra hyggelig og viser at ECCC blir verdsatt og respektert lokalt!

Else Karine

Besøk fra Norge vinteren 2005

Bilde fra besøket i januar 2005, ved Brita, Agnete, Marit, May Britt og Arne (Einar er fotograf). ...[Jan 2005]...

Økonomisk støtte

Det økonomiske grunnlaget for driften av dette barnehjemmet er basert på frivillige bidrag fra private givere til kontoen for: "Emmas Children Care Center konto nummer 1604.06.31112" hos DnBNOR. 

Kontakt oss gjerne her:

else.karine.stangeland@eccc.no

hilde.sofienlund@eccc.no

 

3 barn koser seg i gresset.

de 2 eldste jentene Elisabeth og Bernadetha

Lukia med venner

Lukia og Ralimu (Njelango) etter 3-4 måneder på ECCC. 

Lukia gråt kontinuerlig ved ankomst i mai 2009

To nye barn Mwanadia og John sep 2008, bege 10 år. Les historien om dem!

Bilde av ett nytt barn 


Juliana 5 år


Emma viser fram en kry gjeng med nye klær og sko. Nå føler også de seg verdige til å kunne gå i kirken på søndagene. 

Emmanuel er stolt når Emma kler ham opp med nye flotte klær

 

 

Støttegruppen for Emma's Children Care Center - barnehjem for foreldreløse i Tanzania