- Hovedside
- Tilbake
   

Historier 

2010-4:  4 jenter fra høyskolen i Oslo, barnevernslinjen 

De 4 jentene Gro, Janniche, Kristine og Vilde har kommet til Kidatu og jobber nå på barnehjemmet. De har skrevet følgende e-post hjem til oss:

"Hei! Her er en liten oppdatering fra Tanzania.

Vi koser oss kjempe masse sammen med Emma og alle barna! Det er helt utrolig aa faa vaere her, alle er saa snille og gjestfrie. Vi har vaert med baade Gloria, John og Christina paa skoleavslutning, veldig goy. Vi har ogsaa besokt skolen til Janeth. Ellers gaar dagene veldig fort og er fulle av opplevelser.

Vi er blitt informert om to tilfeller her i landsbyen av barn som trenger hjelp. To brodre paa 10 og 6 aar, og ei jente paa 6 aar.

Jenta bor sammen med familien til sin onkel, som har 4 barn, hvor hans eldste datter ogsaa har et barn. Hele hans familie bor sammen i et lite rom, jenta paa 6 aar maa sove utenfor. Hun faar kun spise restene etter de andre har spist. Hun har selv kommet hele veien til senteret for aa sporre om mat og hjelp. Emma har ogsaa vaert aa besokt henne, og ser at hun har veldig behov for hjelp.

Det virker som Emma kvier seg for aa fortelle om nye barn, derfor har hun ikke fortalt deg om denne jenta enda. Dette pga. hun jenta som forlot senteret i august, og fordi hun er redd for at dette skal skje igjen.

De to brodrene er masaier, og bor sammen med sin bestemor. Emma har blitt fortalt fra flere at disse guttene ikke har det bra. Naar vi besokte masaiene ble vi spurt om vi kunne formidle denne saken videre til deg.

Siden vi har faatt mest informasjon om jenta, og Emma har besokt henne, er vaar oppfatning at hennes sak kanskje bor sees paa forst, hvis dere har mulighet og okonomi til aa ta inn flere. Emma sa det var mulighet for aa besoke baade masai guttene og hun jenta igjen hvis dere trenger noe mer informasjon. Vi har naa faatt internett, saa er tilgjengelige paa mail. Her er noen av vaare tanzanianske nummere.

Vilde - 00255 686700 335, Gro – 00255 686700 338

Hjertelig hilsen Gro, Janniche, Kristine og Vilde.

 .

 

 

 

 

Støttegruppen for Emma's Children Care Center - barnehjem for foreldreløse i Tanzania